GRASAK SA PILETINOM
Grasak je odlican izvor vitamina, gvozdja, vlakana, antioksidanata i proteina.
Potrebni sastojci:
450g smrznutog graska;
500g pileceg filea;
1 glavica crnog luka;
2 kasike maslinovog ulja;
1 puna kasicica zacinske paprike;
2 kasike brasna;
So;
Biljni zacin.
Priprema:
Na maslinovom ulju proprzite seckani crni luk, kada postane staklast dodajte piletinu isecenu na parcad. Kratko proprzite, dodajte grasak, sipajte vodu i malo secera (prstohvat) kuvajte 20 minuta, pa stavite zacinsku papriku. Dosipajte po malo vode da grasak ne bi zagoreo. Razmutite dve kasike brasna sa vodom i sipajte u grasak. Posolite. Kuvajte jos pet minuta, pa sklonite sa sporeta. Grasak je gotov. Prijatno!
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.