GRASAK SA PILETINOM

Grasak je odlican izvor vitamina,  gvozdja, vlakana, antioksidanata i proteina. 

Potrebni sastojci:

450g smrznutog graska;
500g pileceg filea;
1 glavica crnog luka;
2 kasike maslinovog ulja;
1 puna kasicica zacinske paprike;
2 kasike brasna;
So;
Biljni zacin.

Priprema:

Na maslinovom ulju proprzite seckani crni luk, kada postane staklast dodajte piletinu isecenu na parcad.  Kratko proprzite, dodajte grasak,  sipajte vodu i malo secera (prstohvat) kuvajte 20 minuta, pa stavite zacinsku papriku.  Dosipajte po malo vode da grasak ne bi zagoreo.  Razmutite dve kasike brasna sa vodom i sipajte u grasak.  Posolite. Kuvajte jos  pet minuta, pa sklonite sa sporeta.  Grasak je gotov. Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI