Potrebni sastojci: 1kg pileceg mesa (batak sa karabatkom); 3 kasike ulja; 1 kasicica suvog biljnog zacina; 1 kasicica slatke mlevene paprike; Malo crnog bibera; 1 sveza paprika (crvena, zuta, zelena); 1kg krompira; 1 kasicica suvog biljnog zacina; Malo crnog bibera; Malo belog luka u granulama; 1 kasika ulja. Priprema: U jednu posudu stavite pilece meso dodajte mu ulje, zacin, mlevenu papriku i biber. Sve izmesajte. Krompir oljustite, operite i iseckajte na krupnije komade zacinite ga suvim biljnim zacinom, biberom, belim lukom i jednom kasikom ulja. Papriku operite, isecite na trake, svaku traku podelite na pola ili na dva dela zavisi od velicine paprike. U pekac stavite polovinu krompira, polovinu seckane paprike i poredjajte piletinu. Preko piletine stavite ostatak krompira i paprike. Poklopite i pecite u rerni oko 60 minuta na 200 stepeni. Pred kraj otklopite i ostavite jos par minuta.