Постови

BRZA KINESKA PILETINA SA POVRCEM

Слика
Potrebni sastojci: 450g smrznutog kineskog mixa; 1 pileci file; 2 kasike maslinovog ulja; 4 kasike soja sosa; Prstohvat soli; Prstohvat bibera; Prstohvat belog luka u granulama.  Priprema: Pilece belo meso isecite na kockice i proprzite na maslinovom ulju, zatim dodajte mesavinu kineskog mixa i soja sos. Zacinite i  mesajte.  Przite oko 10 minuta.

KAJINA TORTA SA VISNJAMA

Слика
Potrebni sastojci: Biskvit: 5 jaja; 200g secera; 200g brasna; 1 prasak za pecivo; Sok i korica od pola limuna ili pola pomorandze; Vanilin secer. Fil: 1/2l mleka; 6 kasika secera; 4 kasike brasna; 100g mlevenih oraha (nije obavezno); Vanilin secer. Visnje. Slag za dekoraciju Priprema: Odvojite belanca od zumanaca, mutite belanca dok ne dobijete cvrstu penu, zatim dodajte zumanca, sok i koricu od limuna ili pomorandze,  vanilin secer i  kristal secer kasiku po kasiku uz konstantno mesanje. Pomesajte brasno sa praskom za pecivo i dodajte u smesu kasiku po kasiku. Premazite kalup za tortu uljem, pospite brasnom ili jednostavno stavite papir za pecenje.  Smesu sipajte u kalup.  Pecite oko 25 minuta na 160 stepeni u zavisnosti od rerne.  Fil: Odvojite malo mleka od 1/2 litre, dodajte brasno, secer, vanilin secer i dobro promesajte da nema grudvica.  Ostatak mleka stavite na sporet u to dodajte smesu sa brasnom i secerom i kuvajte dok se ne smesa ne zgusne

SOCAN KROMPIR SA PILETINOM

Слика
Potrebni sastojci: 1kg pileceg mesa (batak sa karabatkom); 3 kasike ulja; 1 kasicica suvog biljnog zacina; 1 kasicica slatke mlevene paprike; Malo crnog bibera; 1 sveza paprika (crvena, zuta, zelena); 1kg krompira; 1 kasicica suvog biljnog zacina; Malo crnog bibera; Malo belog luka u granulama; 1 kasika ulja. Priprema: U jednu posudu stavite pilece meso dodajte mu ulje, zacin, mlevenu papriku i biber. Sve izmesajte. Krompir oljustite,  operite i  iseckajte na krupnije komade zacinite ga suvim biljnim zacinom,  biberom, belim lukom i jednom kasikom ulja. Papriku operite, isecite na trake,  svaku traku podelite na pola ili na dva dela zavisi od velicine paprike. U pekac stavite polovinu krompira, polovinu seckane paprike i poredjajte piletinu. Preko piletine stavite ostatak krompira i paprike.  Poklopite i  pecite u rerni oko 60 minuta na 200 stepeni.  Pred kraj otklopite i ostavite jos par minuta.