KAJINA TORTA SA VISNJAMA

Potrebni sastojci:

Biskvit:
5 jaja;
200g secera;
200g brasna;
1 prasak za pecivo;
Sok i korica od pola limuna ili pola pomorandze;
Vanilin secer.

Fil:
1/2l mleka;
6 kasika secera;
4 kasike brasna;
100g mlevenih oraha (nije obavezno);
Vanilin secer.
Visnje.
Slag za dekoraciju
Priprema:

Odvojite belanca od zumanaca, mutite belanca dok ne dobijete cvrstu penu, zatim dodajte zumanca, sok i koricu od limuna ili pomorandze,  vanilin secer i  kristal secer kasiku po kasiku uz konstantno mesanje.
Pomesajte brasno sa praskom za pecivo i dodajte u smesu kasiku po kasiku.
Premazite kalup za tortu uljem, pospite brasnom ili jednostavno stavite papir za pecenje. 
Smesu sipajte u kalup. 
Pecite oko 25 minuta na 160 stepeni u zavisnosti od rerne. 

Fil: Odvojite malo mleka od 1/2 litre, dodajte brasno, secer, vanilin secer i dobro promesajte da nema grudvica.  Ostatak mleka stavite na sporet u to dodajte smesu sa brasnom i secerom i kuvajte dok se ne smesa ne zgusne.  Pazite da ne zagori, mesajte povremeno.  
Biskvit presecite na pola, premazite filom, preko fila stavite visnje pa zatim drugu koru. Ukrasite slagom.


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI