BRZI DJUVEC

Odlicno je za one koji ne vole meso.

Potrebni sastojci:

1 pakovanje zamrznutog Frikom povrca za djuvec;
100g pirinca;
1 glavica crnog luka;
30ml ulja;
2 solje od 2dl vode;
Zacini: So, vegeta, biber;
1 mala soljica paradajz sosa. 

Priprema:

Proprzite na ulju sitno iseckan crni luk, kada luk postane staklast dodajte mesavinu povrca za djuvec i beli luk. Zaciniti po zelji (so, vegeta,biber), dinstati 5-10 minuta, pred kraj dinstanja dodajte oprani pirinac, paradajz sos i vrlo malo vode, dinstati jos minut-dva.
Nakon toga ceo sadrzaj prebacite u vatrostalnu posudu ili neku drugu,  prelijte sa dve solje vode i zapecite u rerni oko 30 minuta na 200 stepeni.  

U toku pecenja promesajte nekoliko puta. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI