BRZI DJUVEC
Odlicno je za one koji ne vole meso.
Potrebni sastojci:
1 pakovanje zamrznutog Frikom povrca za djuvec;
100g pirinca;
1 glavica crnog luka;
30ml ulja;
2 solje od 2dl vode;
Zacini: So, vegeta, biber;
1 mala soljica paradajz sosa.
Priprema:
Proprzite na ulju sitno iseckan crni luk, kada luk postane staklast dodajte mesavinu povrca za djuvec i beli luk. Zaciniti po zelji (so, vegeta,biber), dinstati 5-10 minuta, pred kraj dinstanja dodajte oprani pirinac, paradajz sos i vrlo malo vode, dinstati jos minut-dva.
Nakon toga ceo sadrzaj prebacite u vatrostalnu posudu ili neku drugu, prelijte sa dve solje vode i zapecite u rerni oko 30 minuta na 200 stepeni.
U toku pecenja promesajte nekoliko puta.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.