BECARAC

Ukusom bogati sataras (becarac) jedno je od onih jela koje veliki broj ljudi priprema u vrelim letnjim danima kada je sezona paradajza i paprika.  
Lagan a opet jako fini rucak u kome ce svi uzivati. 

Potrebni sastojci:

1/2kg paprike silje;
1/2kg paradajza;
1 crni luk;
1 kasicice slatke aleve paprike;
1 jaje;
Zacini po ukusu;
Prstohvat secera;
Ulje.

Priprema:

Crni luk iseckajte sitno. Papriku ocistite i iseckajte a paradajz oljustite i izrendajte. 
U serpu sipajte malo ulja,  dodajte seckani crni luk i malo ga proprzite, zatim dodajte seckanu papriku prziti oko 15 minuta. Nakon toga dodajte jednu kasicicu aleve paprike vrlo kratko proprzite, promesajte i dodajte mleveni paradajz.  Ukoliko je paradajz malo vise kiseo sipajte prstohvat secera.  Uz povremeno mesanje pustite becarac da se kuva oko 30 minuta.
Pred kraj kuvanja dodajte zacine po ukusu i jedno umuceno jaje. Kuvajte jos oko 5 minuta.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI