GRASAK SA PILECIM BELIM MESOM
Evo jednostavnog recepta za grasak sa pilecim belim mesom: Potrebni sastojci: - 500g pileceg belog mesa (iseckanog na kockice) - 450g smrznutog graška - 1 glavica crnog luka (sitno iseckana) - 2 čena belog luka (sitno iseckana) - 2 kašike maslinovog ulja -1 kasicica aleve paprike - So, biber, suvi zacin (po ukusu) - 1 solja pileceg bujona Priprema: 1. Zagrejte maslinovo ulje u vecoj serpi na srednje jakoj vatri. 2. Dodajte iseckani crni luk i beli luk, pa dinstajte dok luk ne omeksa, oko 3-4 minuta. 3. Dodajte iseckano pilece belo meso i przite ga dok ne dobije zlatno smedju boju, zatim dodajte alevu papriku. 4. Ubacite smrznuti grasak u serpu, pa promesajte sve sastojke. 5. Posolite, pobiberite i dodajte suvi zacin po ukusu. 6. Dolijte pileci bujon preko svih sastojaka. 7. Smanjite vatru, pokrijte serpu i kuvajte sve zajedno oko 10-15 minuta ili dok povrce ne omeksa, a pilece meso ne bude potpuno skuvano. 8. Nakon sto je jelo gotovo, proverite ...