GRASAK SA PILECIM BELIM MESOM

Evo jednostavnog recepta za grasak sa pilecim belim mesom:


Potrebni sastojci:

- 500g pileceg belog mesa (iseckanog na kockice)
- 450g smrznutog graška
- 1 glavica crnog luka (sitno iseckana)
- 2 čena belog luka (sitno iseckana)
- 2 kašike maslinovog ulja
-1 kasicica aleve paprike 
- So, biber, suvi zacin (po ukusu)
- 1 solja pileceg bujona

 Priprema:

1. Zagrejte maslinovo ulje u vecoj serpi na srednje jakoj vatri.
2. Dodajte iseckani crni luk i beli luk, pa dinstajte dok luk ne omeksa, oko 3-4 minuta.
3. Dodajte iseckano pilece belo meso i przite ga dok ne dobije zlatno smedju boju, zatim dodajte alevu papriku. 
4. Ubacite smrznuti grasak u serpu, pa promesajte sve sastojke.

5. Posolite, pobiberite i dodajte suvi zacin po ukusu.
6. Dolijte pileci bujon preko svih sastojaka.
7. Smanjite vatru, pokrijte serpu i kuvajte sve zajedno oko 10-15 minuta ili dok povrce ne omeksa, a pilece meso ne bude potpuno skuvano.
8. Nakon sto je jelo gotovo, proverite i po potrebi dodatno zacinite.
9. Posluzite toplo i uzivajte!

Ovaj jednostavan recept za grasak sa pilecim belim mesom je idealan za brzi i ukusni obrok koji ce zadovoljiti sve clanove porodice.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI