PILECE MESO U SOSU OD PUTERA (BUTTER CHICKEN)

Evo jednog recepta za popularno indijsko jelo - "Butter Chicken" (Pilece meso u sosu od putera):

Potrebni sastojci:

- 500g pilecih fileta, isecenih na kockice
- 2 kasike maslinovog ulja ili putera
- 1 luk, isecen na kolutove
- 2 cena belog luka, sitno iseckana
- 1 kasika svezeg rendanog djumbira
- 1 kasicica mlevene kurkume
- 1 kasicica mlevene paprike
- 1 kasicica mlevenog kumina
- 1 kasicica mlevenog korijandera
- 1 solja pasiranog paradajza
- 1 solja pavlake
- So po ukusu
- Svezi korijander za posipanje (opciono)

Priprema:

1. U velikoj tavi, zagrejte maslinovo ulje ili puter na srednjoj vatri. Dodajte luk i dinstajte dok ne postane staklast.
2. Dodajte beli luk i djumbir, pa dinstajte jos minut-dva.
3. Dodajte pilece komade i przite ih dok ne postanu zlatno smedji.

4. Dodajte kurkumu, papriku, kumin i korijander, pa promesajte da se zacini sjedine sa mesom.
5. Sipajte pasirani paradajz i pavlaku, promesajte, pokrijte tiganj i ostavite da se kuva 15-20 minuta, povremeno mesajuci.
6. Posluzite toplu posutu sa svezim korijanderom, uz kuvani pirinac ili indijski hleb naan.



Ovo jelo je bogato ukusima i aromama, i cesto se servira uz pirinac ili indijski hleb naan.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI