KREMPITA


Jednom davno, u maloj poslasticarnici u srcu grada, zivela je prica o neobicnoj krempiti. Poslasticarnica je bila poznata po svojim slatkim carolijama, ali ova krempita je imala posebnu car.

Vlasnik poslasticarnice, Junuz, bio je iskusni poslasticar koji je stvarao poslastice sa ljubavlju i strascu. Jednog dana, odlucio je stvoriti nesto novo i posebno, nesto sto ce oduseviti sva cula.

Krenuo je s obicnim korama za pitu, ali je dodao tajnu smesu od jaja, vanile i nekoliko kapljica carobnog ekstrakta. Krempita je bila poput mekog oblaka, savrseno spajajuci hrskavost kora i neznost fila. Svaka krempita bila je poput malog komada neba na tanjiru.


Poslasticar Junuz je zatim odlucio uvesti ovu posebnu krempitu kao "Carobnu krempitu" u svoj meni. Vest o ovoj posebnoj poslastici brzo se prosirila gradom, privlaceci ljude da dozive ukus carolije.

Svako ko bi zagrlio jedan zalogaj Carobne krempite, osecao bi trenutak srece. Cinilo se da svaki zalogaj donosi osmeh na lice, a ljudi su dolazili izdaleka da probaju ovu magicnu kreaciju.

I tako, ta jedinstvena krempita postala je zvezda poslasticarnice, a prica o njoj kruzila je gradom kao prica o ljubavi prema slatkim carolijama koje mogu dotaknuti srce svakoga ko ih okusi.



Potrebni sastojci:

Kore za krempitu;
6 jaja;
14 kasika secera;
1vanilin secer;
1l mleka;
2 kasike gustina;
6 kasika brasna;
1 kesica slaga. 


Priprema: 

Umutite jaja,  secer, vanilin secer, dodajte brasno i kuvajte u mleku.
Mesajte na tihoj vatri 10-15 minuta da postane gusta masa.


Kada se smesa malo ohladi,  dodajte umuceni slag i lagano izmesajte. 
Kremu stavite na list za krempitu , prekrijte drugim listom narezanim na cetvrtine i odozgo pospite krempitu prah secerom. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI