FRITATA

Kada pomislite da nemate hrane u kuci, setite se ovog jela. 
Fritata ili frittata je italijansko jelo koje podseca na omlet ili kajganu, ali se od njih i razlikuje utoliko sto osim obaveznih jaja,  u njega mozete da dodate bukvalno sve sto imate u frizideru ili spajzu. 

Potrebni sastojci:

4 jaja;
40g svezeg spanaca;
40g feta sira;
2g soli. 

Priprema:

Izlupajte jaja i dodajte na rezance isecen spanac,  zatim feta sir i posolite. 
U tiganj sa vatrostalnom drskom prethodno zagrejan i premazan maslacem, sipajte smesu i pecite na 250 stepeni oko 5 minuta. Odozgo stavite paradajz. 

Коментари

Постави коментар

Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI