MASINA TORTA

Fina, kremasta,  cokoladna torta. 

Potrebni sastojci:

Biskvit (x3)
3 jaja; 
3 kasike secera;
3 kasike ulja;
3 kasike mleka;
3 kasike kakaa;
3 kasike glatkog brasna;
1/2 praska za pecivo.

Fil:
1l mleka;
3 kesice pudinga od cokolade;
1 kasika gustina;
8 kasika secera;
150g margarina;
5 kasika secera u prahu;
1 kesica od 60g krem slaga od cokolade (umutiti sa 150ml mleka);
360ml cokoladnog mleka.

Ukrasiti po zelji: slag, slatka pavlaka,  rendana cokolada...

Priprema:

Napravite tri biskvita svaki od gore navedenih sastojaka. Prosejati brasno, prasak za pecivo i kakao.
Mikserom umutite 3 jaja sa secerom dok ne postane penasto i bledo zuto. Dodajte ulje i sve malo promiksajte zatim naizmenicno (smanjite mikser na najmanju brzinu ili spatulom umesajte mesavinu brasna i  mleka) dodajte mesavinu brasna, kakaa i praska za pecivo i mleka.
Izlijte u pripremljen kalup (okrugli ili pravougaoni) i pecite 20-25 minuta na 180 stepeni. Postupak ponovite tri puta tako da dobijete tri kore. 

Fil:

Od 1 litra mleka stavite 800ml da se kuva, odnosno da provri.  U preostalih 200ml mleka stavite 3 kesice pudinga od cokolade,  8 kasika secera,  1 kasiku gustina,  dobro promesajte da nema grudvica, zatim postepeno sipajte u mleko koje ste stavili da provri.  Kuvajte na tihoj vatri 3-4 minuta dok se ne zgusne, ostavite sa strane da se dobro ohladi. 

Umutite 250g margarina, dodajte 5 kasika secera u prahu i umutite. Ostavite po strani. 
Umutite krem slag po uputstvu sa kesice. U margarin postepeno dodajte puding muteci,  kada ste dodali sav puding dodajte krem slag.
Stavite  koru, 360ml mleka podelite na tri dela i natopite kore. Kore filujete dok ne potrosite sav materijal. Tortu ukrasite po zelji,  ostavite je u frizideru 3-4 sata ili preko noci.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI