MASINA TORTA
Fina, kremasta, cokoladna torta.
Potrebni sastojci:
Biskvit (x3)
3 jaja;
3 kasike secera;
3 kasike ulja;
3 kasike mleka;
3 kasike kakaa;
3 kasike glatkog brasna;
1/2 praska za pecivo.
Fil:
1l mleka;
3 kesice pudinga od cokolade;
1 kasika gustina;
8 kasika secera;
150g margarina;
5 kasika secera u prahu;
1 kesica od 60g krem slaga od cokolade (umutiti sa 150ml mleka);
360ml cokoladnog mleka.
Ukrasiti po zelji: slag, slatka pavlaka, rendana cokolada...
Priprema:
Napravite tri biskvita svaki od gore navedenih sastojaka. Prosejati brasno, prasak za pecivo i kakao.
Mikserom umutite 3 jaja sa secerom dok ne postane penasto i bledo zuto. Dodajte ulje i sve malo promiksajte zatim naizmenicno (smanjite mikser na najmanju brzinu ili spatulom umesajte mesavinu brasna i mleka) dodajte mesavinu brasna, kakaa i praska za pecivo i mleka.
Izlijte u pripremljen kalup (okrugli ili pravougaoni) i pecite 20-25 minuta na 180 stepeni. Postupak ponovite tri puta tako da dobijete tri kore.
Fil:
Od 1 litra mleka stavite 800ml da se kuva, odnosno da provri. U preostalih 200ml mleka stavite 3 kesice pudinga od cokolade, 8 kasika secera, 1 kasiku gustina, dobro promesajte da nema grudvica, zatim postepeno sipajte u mleko koje ste stavili da provri. Kuvajte na tihoj vatri 3-4 minuta dok se ne zgusne, ostavite sa strane da se dobro ohladi.
Umutite 250g margarina, dodajte 5 kasika secera u prahu i umutite. Ostavite po strani.
Umutite krem slag po uputstvu sa kesice. U margarin postepeno dodajte puding muteci, kada ste dodali sav puding dodajte krem slag.
Stavite koru, 360ml mleka podelite na tri dela i natopite kore. Kore filujete dok ne potrosite sav materijal. Tortu ukrasite po zelji, ostavite je u frizideru 3-4 sata ili preko noci.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!