TALJATELE SA BELIM SOSOM

Taljatele su vrlo ukusne i brzo se prave. Mogu se ukrasiti rendanim kackavaljem ukoliko volite.

Potrebni sastojci:

500g taljatela;
50g maslaca;
500g svezih pecuraka (po izboru);
200g kisele pavlake;
50ml pavlake za kuvanje;
40g gauda sira;
1 cen belog luka;
So i biber.

Priprema:

Na puteru proprzite beli luk i pecurke. Kada pecurke ispuste vodu dodajte pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku uz konstantno mesanje.  Dodajte gaudu i mesajte dok se ne otopi. Dodajte zacine i mesajte dok se ne sjedini. 

U medjuvremenu stavite vodu da prokuva sa 1 kasicicom soli i 2 kapi ulja, pa dodajte taljatele da se skuvaju. Vreme kuvanja zavisi od testenine,  pa kuvajte po uputstvu na kesi. 
Makarone ocedite i prespite u odgovarajucu posudu i pomesajte sa sosom koji ste prethodno napravili.  Sve dobro izmesajte da se sjedini testenina sa sosom.

Коментари

Постави коментар

Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI