TALJATELE SA BELIM SOSOM
Taljatele su vrlo ukusne i brzo se prave. Mogu se ukrasiti rendanim kackavaljem ukoliko volite.
Potrebni sastojci:
500g taljatela;
50g maslaca;
500g svezih pecuraka (po izboru);
200g kisele pavlake;
50ml pavlake za kuvanje;
40g gauda sira;
1 cen belog luka;
So i biber.
Priprema:
Na puteru proprzite beli luk i pecurke. Kada pecurke ispuste vodu dodajte pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku uz konstantno mesanje. Dodajte gaudu i mesajte dok se ne otopi. Dodajte zacine i mesajte dok se ne sjedini.
U medjuvremenu stavite vodu da prokuva sa 1 kasicicom soli i 2 kapi ulja, pa dodajte taljatele da se skuvaju. Vreme kuvanja zavisi od testenine, pa kuvajte po uputstvu na kesi.
Makarone ocedite i prespite u odgovarajucu posudu i pomesajte sa sosom koji ste prethodno napravili. Sve dobro izmesajte da se sjedini testenina sa sosom.
Odličan sos, kremast, ukusan!
ОдговориИзбриши