TALJATELE SA BELIM SOSOM

Taljatele su vrlo ukusne i brzo se prave. Mogu se ukrasiti rendanim kackavaljem ukoliko volite.

Potrebni sastojci:

500g taljatela;
50g maslaca;
500g svezih pecuraka (po izboru);
200g kisele pavlake;
50ml pavlake za kuvanje;
40g gauda sira;
1 cen belog luka;
So i biber.

Priprema:

Na puteru proprzite beli luk i pecurke. Kada pecurke ispuste vodu dodajte pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku uz konstantno mesanje.  Dodajte gaudu i mesajte dok se ne otopi. Dodajte zacine i mesajte dok se ne sjedini. 

U medjuvremenu stavite vodu da prokuva sa 1 kasicicom soli i 2 kapi ulja, pa dodajte taljatele da se skuvaju. Vreme kuvanja zavisi od testenine,  pa kuvajte po uputstvu na kesi. 
Makarone ocedite i prespite u odgovarajucu posudu i pomesajte sa sosom koji ste prethodno napravili.  Sve dobro izmesajte da se sjedini testenina sa sosom.

Коментари

Постави коментар

Vaše mišljenje mi je važno!

Dragi čitaoci,

Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.

Hvala što ste ovde i što učestvujete!

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

ROLAT OD SPANACA

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM