PILECA PLAVA TRAKA

Pileca plava traka ili Cordon bleu je izuzetno socan,  meso je divno mekano i pre svega ukusno i savrseno hrskavo.

Potrebni sastojci:

3 pileca filea;
1 kasicica crnog luka u prahu;
So po ukusu;
Biber po ukusu;
12 listica sira po izboru;
9 tankih snita sunke;
3 kasike putera;
3 kasike brasna;
2 solje mleka;
1/2 kasike senfa;
200g rendanog parmezana;
3 ulupana jajeta;
1 solja brasna;
2 solje prezli;
Ulje za przenje. 

Priprema:

Pilece filete pospite solju, biberom i crnim lukom u prahu, zatim stavite pileci file izmedju dva lista samoprijanjajuce folije i istanjite ga cekicem za meso.

Stavite na svaki file dva listica sira,  dve snite sunke,  zatim jos jedan list sira i jos jedan sloj sunke.
Urolajte pileci file i cvrsto umotajte u plasticnu foliju. 

Ponovite sve isto sa ostalim sastojcima, pa ohladite rolovano meso 30 minuta u frizideru. 
U medjuvremenu skuvajte sos. U serpi na srednjij temperaturi istopite puter, dodajte brasno i proprzite 1 minut. Dodajte mleko i umutite dok se ne sjedini i ne nestanu grudvice. Nastavite da mutite dok sos ne provri i ne zgusne se.

Dodajte parmezan i promesajte,  zatim dodajte senf, so i biber i umutite da se sjedini.  Uklonite sa ringle.
Nakon sto su pileci filei odstojali u frizideru,  uvaljajte ih u brasno,  jaja i prezle i spremite ih za pohovanje.

Zagrejte ulje u tiganju da bude jako vruce,  ali ne smete dozvoliti da zagori.
Stavite piletinu u ulje i przite oko 5 minuta sa svake strane ili dok spolja ne porumeni.
Posluzite uz sos.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI