PILECA PLAVA TRAKA
Pileca plava traka ili Cordon bleu je izuzetno socan, meso je divno mekano i pre svega ukusno i savrseno hrskavo.
Potrebni sastojci:
3 pileca filea;
1 kasicica crnog luka u prahu;
So po ukusu;
Biber po ukusu;
12 listica sira po izboru;
9 tankih snita sunke;
3 kasike putera;
3 kasike brasna;
2 solje mleka;
1/2 kasike senfa;
200g rendanog parmezana;
3 ulupana jajeta;
1 solja brasna;
2 solje prezli;
Ulje za przenje.
Priprema:
Pilece filete pospite solju, biberom i crnim lukom u prahu, zatim stavite pileci file izmedju dva lista samoprijanjajuce folije i istanjite ga cekicem za meso.
Stavite na svaki file dva listica sira, dve snite sunke, zatim jos jedan list sira i jos jedan sloj sunke.
Urolajte pileci file i cvrsto umotajte u plasticnu foliju.
Ponovite sve isto sa ostalim sastojcima, pa ohladite rolovano meso 30 minuta u frizideru.
U medjuvremenu skuvajte sos. U serpi na srednjij temperaturi istopite puter, dodajte brasno i proprzite 1 minut. Dodajte mleko i umutite dok se ne sjedini i ne nestanu grudvice. Nastavite da mutite dok sos ne provri i ne zgusne se.
Dodajte parmezan i promesajte, zatim dodajte senf, so i biber i umutite da se sjedini. Uklonite sa ringle.
Nakon sto su pileci filei odstojali u frizideru, uvaljajte ih u brasno, jaja i prezle i spremite ih za pohovanje.
Zagrejte ulje u tiganju da bude jako vruce, ali ne smete dozvoliti da zagori.
Stavite piletinu u ulje i przite oko 5 minuta sa svake strane ili dok spolja ne porumeni.
Posluzite uz sos.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!