PITA SA ZUTIM KREMOM

Potrebni sastojci:

1 pakovanje kora za pitu;
500g visanja;
3 kasike griza.


Za krem:

500ml mleka;
120g secera;
5 zumanaca;
40g gustina ili kukuruznog skroba;
2 vanilin secera;
Malo korice limuna.

Za griz preliv za kore:

3 jaja;
300ml jogurta;
100ml ulja;
10 kasika secera;
1 kesica praska za pecivo;
12 kasika griza.
Secer u prahu za posipanje. 


Priprema:

Stavite 500ml mleka da se zagreje do kljucanja. Ogulite jedan limun i stavite koricu u mleko, samo zuti deo.
U posebnoj ciniji pomesajte zumanca, secer, vanilin secer i gustin.
Mesajte dok ne dobijete ujednacenu i tecnu masu.
Kada se mleko zagrejalo izvadite koricu limuna i dodajte oko 200ml mleka u masu sa zumancima pa promesajte dok ne dobijete ujednacenu masu, zatim vratiti u posudu sa preostalim mlekom i  kuvajte oko 3 minuta uz neprestano mesanje da se masa zgusne.

Da bi krema zadrzala svoj sjaj odmah je prebacite u hladnu posudu koju ste prethodno drzali pola sata u frizideru. Mesajte kremu da se ohladi dok nije vise vruca na dodir. Pokrijte je providnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi. U ovu kremu mozete dodavati razne sastojke te tako recimo ako zelite da dobijete veoma prozracnu,  blagu i neznu kremu dodajte u nju umucen slag.
U slucaju da zelite da dobijete ukusnu,  nesto masniju i solidniju kremu dodajte maskarpone sir, a ako zelite malo tezu kremu koja ide u zimske torte, onda ovu kremu dodajte malo po malo u umuceni maslac kako bi ste dobili finu teksturu bez grudvica.
Kolicine ovih dodataka mogu se kretati od:
250-500ml za slag;
100-300g za maskarpone;
50-200g za maslac.
Visnje pomesajte sa grizom.

Umutite jaja i secer, dodajte jogurt, ulje, griz i prasak za pecivo.
Kako biste dobili tri rolata odvojite po pet kora za svaki rolat. Svaku koru premazite sa dve kasike griz preliva osim poslednju na nju cete namazati tri kasike zutog krema, pa preko tri kasike visanja. 
Savijte u rolat pa odozgo premazite griz prelivom. 
Rolate pecite u plehu oblozenom papirom za pecenje na 180 stepeni 30 minuta ili dok ne porumene. 
Ohladjenu pitu pospite secerom u prahu i isecite na parcice debljine dva prsta.


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI