MUSAKA SA MLEVENIM MESOM I KROMPIROM

Evo recepta za musaku sa mlevenim mesom i krompirom:


Potrebni sastojci:

- 500g mlevenog mesa (jagnjece, goveđe ili mesano)
- 6 vecih krompira, oljustenih i iseckanih na kolutove
- 1 veca glavica crnog luka, sitno iseckana
- 2 cena belog luka, sitno iseckana
- 2 sargarepe, sitno iseckane
- 1 crvena paprika, iseckana na kockice
- 1 zelena paprika, iseckana na kockice
- 400g paradajz sosa
- 2 kasike paradajz pirea
- 100g rendanog kackavalja
- So, biber, suvi zacini po ukusu
- Maslinovo ulje

 Priprema:

1. Zagrejte malo maslinovog ulja u velikoj tavi. Dodajte crni luk i beli luk, pa dinstajte dok luk ne postane staklast.
2. Dodajte mleveno meso i przite ga dok ne porumeni. Dodajte sargarepu, crvenu i zelenu papriku, pa dinstajte jos nekoliko minuta.
3. Ulijte paradajz sos i paradajz pire, posolite, pobiberite i dodajte suve zacine po ukusu. Ostavite da se krcka na srednjoj vatri oko 15-20 minuta.
4. U međuvremenu, u drugoj serpi skuvajte kolutove krompira u slanoj vodi oko 5-7 minuta, samo da omeksaju, ali da ne budu skroz skuvani.
5. U podmazanu tepsiju slazite red krompira, pa red mesa, pa opet red krompira. Ponavljajte postupak dok ne potrosite sve sastojke.
6. Na kraju pospite musaku rendanim kackavaljem.
7. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta, ili dok musaka ne postane lepo zapecena i krompir ne omeksa.

Posluzite toplu uz svezu salatu ili kiselo mleko.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI