SARMA BURGER
Glavni sastojci ovog neobicnog jela su kiseli kupus, mesano mleveno meso, pirinac, prezle i aromaticni zacini poput crvene zacinske paprike i bibera.
Kada bi neko zagrizao ovu socnu kombinaciju ukusa, osetio bi harmoniju slatkog i kiselog kupusa, savrseno ispunjenog mlevenim mesom i pirincem, zacinjenog paprikom i biberom. Svaki zalogaj je kao malo putovanje kroz tradiciju i ukuse .
Potrebni sastojci:
1 glavica kiselog kupusa oko 1kg
5 glavica crnog luka srednje velicine
200g pirinca obarenog
700g mesanog mlevenog mesa
1 soljica ili 50g prezli
2 kasicice aleve paprike
1 kasicica zacina
1 kasicica bibera
100ml ulja.
Priprema:
Pirinac operite i obarite, glavicu kiselog kupusa isecite na pola, operite i mozete je izrendati ili sitno iseckati kao za podvarak.
Ocistite crni luk i sitno ga iseckajte. U jednu serpu sipajte ulje, dodajte crni luk i kiseli kupus. Sve dinstajte na sporetu, dok kupus ne omeksa i dobije zuckastu boju. Kada je kupus gotov, prerucite ga u drugu posudu i ostavite da se ohladi.
Kada se kupus ohladio, dodajte obareni pirinac, mleveno meso, prezle, alevu papriku, zacin i biber. Zamesite smesu rukom.
Kada smesa postane kompaktna mozete praviti burgere, tako sto cete velikom kasikom ili rukom uzimati malo od smese, uvaljati malo, ne pritiskati i tako sve dok ne potrosite sve. Od ove kolicine dobijete oko 15 sarma burgera.
Sarma burgere redjajte na pleh oblozen papirom za pecenje. Pecite ih 25-30 minuta na 200 stepeni.
Sarma burgere mozete posluziti uz kiselo mleko, ren, pavlaku...
Prijatno!
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.