SARMA BURGER
Glavni sastojci ovog neobicnog jela su kiseli kupus, mesano mleveno meso, pirinac, prezle i aromaticni zacini poput crvene zacinske paprike i bibera.
Kada bi neko zagrizao ovu socnu kombinaciju ukusa, osetio bi harmoniju slatkog i kiselog kupusa, savrseno ispunjenog mlevenim mesom i pirincem, zacinjenog paprikom i biberom. Svaki zalogaj je kao malo putovanje kroz tradiciju i ukuse .
Potrebni sastojci:
1 glavica kiselog kupusa oko 1kg
5 glavica crnog luka srednje velicine
200g pirinca obarenog
700g mesanog mlevenog mesa
1 soljica ili 50g prezli
2 kasicice aleve paprike
1 kasicica zacina
1 kasicica bibera
100ml ulja.
Priprema:
Pirinac operite i obarite, glavicu kiselog kupusa isecite na pola, operite i mozete je izrendati ili sitno iseckati kao za podvarak.
Ocistite crni luk i sitno ga iseckajte. U jednu serpu sipajte ulje, dodajte crni luk i kiseli kupus. Sve dinstajte na sporetu, dok kupus ne omeksa i dobije zuckastu boju. Kada je kupus gotov, prerucite ga u drugu posudu i ostavite da se ohladi.
Kada se kupus ohladio, dodajte obareni pirinac, mleveno meso, prezle, alevu papriku, zacin i biber. Zamesite smesu rukom.
Kada smesa postane kompaktna mozete praviti burgere, tako sto cete velikom kasikom ili rukom uzimati malo od smese, uvaljati malo, ne pritiskati i tako sve dok ne potrosite sve. Od ove kolicine dobijete oko 15 sarma burgera.
Sarma burgere redjajte na pleh oblozen papirom za pecenje. Pecite ih 25-30 minuta na 200 stepeni.
Sarma burgere mozete posluziti uz kiselo mleko, ren, pavlaku...
Prijatno!
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!