LENJA PITA SA JABUKAMA
Potrebni sastojci:



3 jajeta
1 čaša šećera
1 čaša jogurta (čaša od 180ml)
2,5 čaše brašna
1/2 čaše ulja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Korica limuna
Fil od jabuka
1kg jabuke (oljuštene i izrendane)
3-4 kašike šećera
Cimet po ukusu
Priprema:
Najpre oljuštite i narendajte jabuke pa ih izdinstajte zajedno sa šećerom i cimetom kako bi se oslobodili viška vode.
Dok se jabuke krčkaju umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo.
Izmutite mikserom smesu pa dodajte narendanu koricu jednog limuna. (Pre nego što narendate limun je potrebno dobro oprati i obrisati).
Nauljite pleh srednje veličine. Pospite ga sa malo brašna i protresite. Sipajte najpre polovinu smese i ubacite u već zagrejanu rernu pa pecite oko 10 minuta na 180 stepeni.
Nakon toga izvadite koru pa preko nje sipajte izdinstane jabuke koje su se u medjuvremenu prohladile. Jabuke poravnajte špatulom pa preko njih izlijte drugu polovinu smese.
Poravnajte špatulom i vratite u rernu, pa pecite dok pita ne porumeni, oko 20 minuta, maksimalno pola sata.
Kada se ohladi poslite odozgo šećerom u prahu.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!