LENJA PITA SA JABUKAMA

Potrebni sastojci:

3 jajeta 
1 čaša jogurta (čaša od 180ml)
2,5 čaše brašna 

1/2 čaše ulja
1 prašak za pecivo 
1 vanilin šećer 
Korica limuna


Fil od jabuka

1kg jabuke (oljuštene i izrendane)
3-4 kašike šećera 
Cimet po ukusu 


Priprema:

Najpre oljuštite i narendajte jabuke pa ih izdinstajte zajedno sa šećerom i cimetom kako bi se oslobodili viška vode.

Dok se jabuke krčkaju  umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jogurt,  ulje, brašno i prašak za pecivo.
Izmutite mikserom smesu pa dodajte narendanu koricu jednog limuna. (Pre nego što narendate limun je potrebno dobro oprati i obrisati).


Nauljite pleh srednje veličine.  Pospite ga sa malo brašna i protresite. Sipajte najpre polovinu smese i ubacite u već zagrejanu rernu pa pecite oko 10 minuta na 180 stepeni.
Nakon toga izvadite koru pa preko nje sipajte izdinstane jabuke koje su se u medjuvremenu prohladile.  Jabuke poravnajte špatulom pa preko njih izlijte drugu polovinu smese. 

Poravnajte špatulom i vratite u rernu, pa pecite dok pita ne porumeni, oko 20 minuta, maksimalno pola sata.
Kada se ohladi poslite odozgo šećerom u prahu.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

ROLAT OD SPANACA