SARINI TAKOSI



Potrebni sastojci:


- Mleveno meso (500 g, po izboru: govedina, svinjetina, piletina ili mešano)
- Tortilje (pšenične ili kukuruzne, 8 komada)
- Crni luk (1 manji, sitno seckan)
- Beli luk (2 čena, sitno seckana)
- Začini: so, biber, mlevena paprika, (po ukusu)
- Paradajz sos ili pasirana paradajz (200 ml)
- Zelena salata (seckana)
- Sir (narendan, poput čedara, gaude ili po želji)
- Pavlaka ili kisela pavlaka
- Avokado ili guacamole (opciono)
- Ljubičasti kupus ili radic (za dodatnu hrskavost)
- Limeta (za serviranje)

 Priprema:

 Priprema mesa:
   - U velikom tiganju zagrejte malo ulja i propržite sitno seckani crni luk dok ne omekša.
   - Dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni, otprilike 7-10 minuta.
   - Dodajte seckani beli luk i nastavite prženje još minut.
   - Posolite i pobiberite, pa dodajte mlevenu papriku i kim po ukusu.
   - Sipajte paradajz sos ili pasirani paradajz i kuvajte dok se sos ne zgusne, još 5-7 minuta.


 Priprema tortilja:
   - U tiganju ili rerni, lagano zagrejte tortilje kako bi postale meke i fleksibilne.

 Sastavljanje takosa:
   - Na toplu tortilju stavite kašiku pavlake, zatim dodajte sloj mesa.
   - Dodajte zelenu salatu, ljubičasti kupus ili radic za hrskavost, i pospite narendanim sirom.
   - Ako volite, dodajte krišku avokada ili kašiku guacamole-a.
   - Iscedite malo limete preko svakog takosa za svežinu.

 Serviranje:
   - Takose poslužite tople, uz dodatni sos ili ljuti sos sa strane.

Uživajte u sočnim i ukusnim takosima sa mlevenim mesom!

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

ROLAT OD SPANACA