COKOLADNA ROZEN TORTA
Ukusna rozen torta sa filom od mlevenog keksa i cokoladnom glazurom. Potrebni sastojci: 1 pakovanje rozen kora; Fil: 350g secera; 500g mlevenog keksa - plazma; 500ml mleka; 100g cokolade; 250g margarina. Glazura: 100g cokolade za kuvanje; 2 kasike ulja. Priprema: U serpu sipajte secer, pa ga karamelizujte. Sipajte mleko i zagrevajte uz neprestano mesanje do kljucanja, dok se secer ne otopi. Dodajte cokoladu prethodno izlomljenu na kockice i iseckani margarin. Mesajte dok se sve ne otopi. Sklonite sa sporeta i dodajte mleveni keks pa sve dobro izmesajte. Toplim filom filujte sve kore osim poslednje. Kada se malo prohladi pokrijte folijom, pritisnite i stavite u frizider. Posle nekoliko sati ili sutradan tortu prelijte glazurom tako sto cete otopite na pari 100g cokolade sa 2 kasike ulja. Kratko prohladite i prelijte tortu. Po zelji ukrasite otopljenom belom cokoladom, mlevenim keksom ili mlevenim orasima.