COKOLADNA ROZEN TORTA
Ukusna rozen torta sa filom od mlevenog keksa i cokoladnom glazurom.
Potrebni sastojci:
1 pakovanje rozen kora;
Fil:
350g secera;
500g mlevenog keksa - plazma;
500ml mleka;
100g cokolade;
250g margarina.
Glazura:
100g cokolade za kuvanje;
2 kasike ulja.
Priprema:
U serpu sipajte secer, pa ga karamelizujte. Sipajte mleko i zagrevajte uz neprestano mesanje do kljucanja, dok se secer ne otopi. Dodajte cokoladu prethodno izlomljenu na kockice i iseckani margarin. Mesajte dok se sve ne otopi.
Sklonite sa sporeta i dodajte mleveni keks pa sve dobro izmesajte.
Toplim filom filujte sve kore osim poslednje. Kada se malo prohladi pokrijte folijom, pritisnite i stavite u frizider. Posle nekoliko sati ili sutradan tortu prelijte glazurom tako sto cete otopite na pari 100g cokolade sa 2 kasike ulja. Kratko prohladite i prelijte tortu.
Po zelji ukrasite otopljenom belom cokoladom, mlevenim keksom ili mlevenim orasima.
Ukusne, ne preslatke, taman!
ОдговориИзбриши