COKOLADNA ROZEN TORTA

Ukusna rozen torta sa filom od mlevenog keksa i cokoladnom glazurom.

Potrebni sastojci:

1 pakovanje rozen kora;
Fil:
350g secera;
500g mlevenog keksa - plazma;
500ml mleka;
100g cokolade;
250g margarina.
Glazura:
100g cokolade za kuvanje;
2 kasike ulja.

Priprema:

U serpu sipajte secer, pa ga karamelizujte.  Sipajte mleko i  zagrevajte uz neprestano mesanje do kljucanja,  dok se secer ne otopi. Dodajte cokoladu prethodno izlomljenu na kockice i iseckani margarin. Mesajte dok se sve ne otopi. 
Sklonite sa sporeta i  dodajte mleveni keks pa sve dobro izmesajte.

Toplim filom filujte sve kore osim poslednje. Kada se malo prohladi pokrijte folijom, pritisnite i stavite u frizider.  Posle nekoliko sati ili sutradan tortu prelijte glazurom tako sto cete otopite na pari 100g cokolade sa 2 kasike ulja. Kratko prohladite i prelijte tortu. 

Po zelji ukrasite otopljenom belom cokoladom,  mlevenim keksom ili mlevenim orasima.


Коментари

Постави коментар

Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI