SALATA SA BURRATOM
Burrata je posebna vrsta mladog sira, koji potice iz gradica Andria, predeo Murgia, u regiji Puglia u Italiji.
Pravi se tako sto se mocarela oblikuje u malu vrecicu, koja se napuni smesom od pavlake i grudvica razvucene mocarele, i uveze na jednom kraju u lopticu.
Postoji mnogo nacina da je jedete. Ide uz salate, pastu ili na pizzi, a sasvim je dovoljno da je samo stavite na parce domaceg tostiranog hleba, i taj zalogaj zalijete nekim dobrim vinom.
Potrebni sastojci:
1 Burrata;
Matovilac salata, a moze i rukola;
Paradajz;
Kalamata masline;
Maslinovo ulje;
Balzamiko sirce ili balzamiko krema od nara;
So i biber.
Priprema:
Napravite gnezdasce od salate, dodajte kriske paradajza, masline i onda polozite Burratu na salatu.
Na kraju zacinite i prelijte maslinovim uljem i balzamiko kremom ili sircetom.
Servirajte uz prepeceni domaci hleb.
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.