SALATA SA BURRATOM

Burrata je posebna vrsta mladog sira, koji potice iz gradica Andria, predeo Murgia, u regiji Puglia u Italiji.
Pravi se tako sto se mocarela oblikuje u malu vrecicu,  koja se napuni smesom od pavlake i grudvica razvucene mocarele, i uveze na jednom kraju u lopticu. 
Postoji mnogo nacina da je jedete. Ide uz salate, pastu ili na pizzi,  a sasvim je dovoljno da je samo stavite na parce domaceg tostiranog hleba, i taj zalogaj zalijete nekim dobrim vinom.

Potrebni sastojci:

1 Burrata;
Matovilac salata, a moze i rukola; 
Paradajz;
Kalamata masline;
Maslinovo ulje;
Balzamiko sirce ili balzamiko krema od nara;
So i biber.

Priprema:

Napravite gnezdasce od salate, dodajte kriske paradajza, masline i onda polozite Burratu na salatu. 
Na kraju zacinite i prelijte maslinovim uljem i balzamiko kremom ili sircetom.  
Servirajte uz prepeceni domaci hleb.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI