DZEM OD SMOKAVA IZ RERNE

Priprema ovog dzema je jednostavna, a njegov ukus je fantastican. 

Potrebni sastojci:

6kg smokava;
1,5kg secera;
Sok od 2 limuna;
Sok od 2 pomorandze;
1 seckana pomorandza. 

Priprema:

Smokve ocistite i odrezite stabljike. Zgnjecite ih rukama ili jednostavno narezite. 
Prelijte ih sokom od limuna i pomorandze i dodajte i isecenu pomorandzu na komade.
Pripremljenu smesu stavite u dublji pleh i pecite na 200 stepeni. 

Kada smesa provri smanjite temperaturu na 150 stepeni i pecite jos sat vremena. Zatim u smesu umesajte secer i pecite do zeljene gustine (ukoliko zelite malo redji dzem pecite oko 2 sata, a ako zelite gust onda ga pecite 3 sata).
Gotov dzem jos dok je vruc sipajte u tegle, zatvorite, stavite naopako,  umotajte u cebe i ostavite da se ohlade.
Dzem cuvajte na tamnom i hladnom mestu.

Коментари

Постави коментар

Vaše mišljenje mi je važno!

Dragi čitaoci,

Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.

Hvala što ste ovde i što učestvujete!

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

ROLAT OD SPANACA

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM