PASTIRSKA PITA

Potrebni sastojci:

30-45ml mleka;
5ml ulja;
3 krompira srednje velicine;
1 mala ili 1/2 vece glavice luka;
250g mlevenog mesa;
280ml kukuruza iz konzerve;
Aleva paprika;
So i biber po ukusu.

Priprema:

Prokuvajte krompir i od njega napravite pire. Sitno naseckajte luk i proprzite ga na ulju, zatim dodajte mleveno meso i dalje przite sve dok meso ne dobije tamnu boju.  Dodajte so i biber.

U posebnoj nauljanoj posudi sipajte meso, redjajte red mesa , na to red kukuruza pa red pire krompira. Na vrhu mozete poredjati red tanko narezanog sira. Ukrasite mlevenom paprikom. 
Pecite na 190 stepeni oko 25 minuta dok ne dobije zlatno-crvenkastu boju.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI