STRUDLA SA ORASIMA

Potrebni sastojci:

600g mekog psenicnog brasna;
1 vanilin secer;
4g soli;
Korica od jednog limuna;
100g margarina ili maslaca;
2 jajeta;
Kvas.

Za kvas:
250ml mlakog mleka;
20g svezeg kvasca;
4 kasike secera;
4 kasike brasna.

Nadev:

400g mlevenih oraha;
200g secera;
200ml toplog mleka. 

Priprema:

Prvo pripremite kvas tako sto cete pomesati toplo mleko,  izmrvljen kvasac,  secer i brasno. Kvas ostavite da nadodje. 
U medjuvremenu umutite dva jaja. U posudu uspite brasno dodajte so, vanilin secer, izrendanu koricu limuna. Dodajte margarin koji treba da bude sobne temperature,  zatim umucena jaja i na kraju nadosli kvasac.  Mesite testo dok se ne sjedini. 

Posudu poklopite i ostavite 15 minuta na sobnoj temperaturi. 
Posle 15 minuta premesite testo, mesite ga malo duze oko 3-4 minuta,  sve dok ne dobijete finu glatku masu. 
Vratite testo ponovo u posudu,  pokrijte plasticnom folijom i ostavite ga 30 minuta na sobnoj temperaturi. 

Kada je testo naraslo mozete ga odmah oblikovati u strudlu ili ga ostaviti preko noci u frizideru,  kako god vi zelite.  Bez obzira da li ste se odlucili za prvu ili drugu opciju pripremite nadev za strudlu. 
Nadev sa orasima pravite tako sto cete pomesati mlevene orahe, secer i toplo mleko.
Testo izvadite na radnu povrsinu podelite ga na dva dela i razvucite svaki deo na zeljenu debljinu u zavisnosti od pleha. 
Rasporedite ravnomerno nadev po testu i urolajte strudlu.  Kada ste zavrsili sa obe strudle ostavite je u plehu oblozenom papirom za pecenje 45 minuta na toplom da se udvostruci. 
Strudlu pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.
Kada je strudla pecena izvadite je da se ohladi i pospite secerom u prahu. 





Коментари

Постави коментар

Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI