FASIRANE SNICLE U LEPINJAMA
Potrebni sastojci za fasirane snicle: 1/2kg mesanog mlevenog mesa; Vece parce hleba (natopljeno u mleku ili vodi); 1 glavica crnog luka; Malo persuna; 2 kasicice vegete; 50ml kisele vode; 1 kasicica praska za pecivo ili sode bikarbone; Malo bibera. Priprema: Crni luk nerendajte ili sitno iseckajte pa pomesajte sa mlevenim mesom, persunom, zacinom, hlebom, kiselom vodom, praskom za pecivo i biberom. Dobro umesite da se svi sastojci sjedine. Podelite na 4 loptice i ostavite u frizider na 3 sata. Snicle rastanjite izmedju dva sloja papira za pecenje. Przite ih kratko na ulju sa jedne i druge strane. Potrebni sastojci za lepinje: 1 casa jogurta; 10 kasicica secera; 2 jaja; 2 kasicice suvog kvasca; 3,5 solje brasna; 3 kasike ulja; 1 kasika sirceta. Priprema: U posudi pomesajte jogurt, kasicicu secera, suvi kvasac i 4 kasike brasna. Dobro zamesite, pokrijte i ostavite da odmori 15 minuta. Zatim u smesu dodajte preostali secer, so i jaja. Dobro promesajte, pa dodajte prosejano brasno,