HAMBURGER POGACICE
Potrebni sastojci: 1 1/2 solja brasna; 1 1/2 solja integralnog brasna; 2 velike kasike gluten brasna; 1 1/2 mala kasika kvasca; 1/2 mala kasika sode bikarbone; 1 mala kasika soli; 1 1/2 solje vode; 2 male kasike secera; 3 velike kasike ulja. Priprema: U malu ciniju usuti toplu vodu, kvasac, secer i polako promesati. Ostaviti ciniju sa strane da kvasac naraste. U veliku ciniju usuti tri vrste brasna, siđu bikarbonu, so i polako promesati. U kvasac dodati ulje i kvasac polako dodavati u ciniju sa brasnom. Od navedenih sastojaka napraviti testo. Testo namazati sa uljem, pokriti sa providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da naraste. Testo staviti na radnu povrsinu posutu brasnom. Testo podeliti na 6 jednakih delova. Svaki deo napraviti u oblik loptice, premazati sa malo ulja i posuti sa semenkama od susama ili lana. Loptice staviti u tepsiju podmazanu sa uljem i oblozenu sa papirom za pecenje. Loptice peci 25 minuta na 180 stepeni.