Постови

POHOVANA PILETINA

Слика
Potrebni sastojci: Pilece meso; 3 jajeta; 2 kasike kisele vode; Brasno; So; Ulje. Priprema: Iseceno meso posoliti. Odvojiti belanca od zumanaca, pa belanca dobro umutiti, dodati umucena zumanca pomesana sa malo kisele vode, pa sve izmesati. Zagrejati ulje pa svako parce mesa uvaljati prvo u brasno, zatim u jaja i spustati uvrelo ulje. Kada porumeni sa obe strane izvaditi ga resetkastom kasikom.i redjati u ciniju.

ZIMSKA TOPLA KROMPIR SALATA

Слика
Potrebni sastojci: 1kg krompira; 1 supena kasika ulja; 1-2 tanka praziluka; 1/3 solje za kafu jabukovog sirceta; 1/4 solje sitno iseckane mirodjije; 1/2 solje pileceg bujona; 1/4 solje maslinovog ulja; So; Biber po ukusu. Priprema: U srednje veliki tiganj dodajte jednu supenu kasiku ulja i proprziti kratko praziluk isecen na krugove, dodajte prstohvat soli. Nakon sto se praziluk izdinsta skinuti tiganj sa vatre i dodati u njega jabukovo sirce. Dodati topao pileci bujon i sveze samleveni biber po ukusu. Vratite tiganj na vatru na niskoj temperaturi. Skuvati krompir u malo posoljenoj.vodi dok.ne bude gotov, ocediti ga i oljustiti, iseci krompir na krupnije kockice i prebaciti u veliku posudu. Dodajte toplu smesu iz tiganja u krompir. Promesajte lepo krompir salatu i istavite da se zacini pet minuta. Dodajte 1/4 solje maslinovog ulja, sitno iseckanu mirodjiju, so i biber po ukusu.  Servirati krompir salatu toplu. Moze i kao prilog uz jela od mesa i ribe.

PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE

Слика
Potrebni sastojci: 10 babura; 2 paradajza; 1/2l kuvanog paradajza; Malo vode. FIL: Malo ulja; 1 glavica crnog luka; Vegeta i biber po ukusu; 1/2 kasike aleve paprike; 1 jaje. Priprema: Na zagrejanom ulju prodinstati luk, dodati meso, zaciniti i dinstati ga oko 10 minuta na srednjoj temperaturi. Na kraju dodati opran pirinac, alevu papriku i sve dobro promesati da se sjedini.  Skloniti sa ringle, umesati jedno jaje i puniti ociscene babure.  Vatrostalnu ili keramicku posudu nauljati, sloziti punjene paprike, zatvoriti ih paradajzom i preliti mesavinom paradajz soka i vode ne vise od 1dl vode i staviti u rernu koju tek kada ukljucite na 200 stepeni. Paprike ce se krckati oko jedan sat , videcete po tome sto ce uvreti tecnost i one dobiti koricu po povrsini, iskljuciti rernu i ostaviti ih jos desetak minuta do sluzenja.