MAFINI S KAJSIJAMAI
Potrebno je: ZA TESTO: Konzerva kompota od kajsija; 100g cokolade s lesnicima; 80g ulja; 250ml slatke pavlake; Jaja; 150g secera; "Dr Etker" burbon vanilin secer; 1/2 kasicice soli; 280g brasna; 25g kakaoa; 2 kasicice praska za pecivo; Malo sode bikarbone. ZA PRELIV: 100g cokolade; Kasicica ulja. Priprema: Ocedite kajsije i polovinu sitno iseckajte. Grubo izlomite cokoladu. Umutite ulje sa slatkom pavlakom, jaje, secer, vanilin secer i so. Pomesajte brasno sa kakaom, praskom za pecivo i sodom bikarbonom. Dodajte usitnjene kajsije i komadice cokolade. Sipajte testo u modlice i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Za preliv rastopite cokoladu, pa je u dubljem sloju nanesite na kolacice i ukrasite listicima kajsije. Mafine servirajte u papirnim korpicama.