STANGLICE SA MAKOM
![Слика](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjc2T9Z1RV8PVKDKWzyvgoIrc15gMVTSMeSf_b3qyiEI3BydfMjq7fpAht_zmXSUAudYH5Ry30it8XLE1bbitTpO37pTHhpaDIcsVcyeGbZCkAk1k7isq5ENetwXQkGQj-pBBO5t6SMaPg/s1600/1598983064840177-0.png)
Potrebni sastojci: Za testo: 3 case secera (200ml); 3 case mleka; 1,5 casa ulja; 4,5 case brasna; 1 prasak za pecivo; 300g mlevenog maka. Za preliv: 9 kasika secera; 9 kasika vode; 6 stangli cokolade; 4 kasike ulja. Priprema: Secer, mleko, ulje, brasno, prasak za pecivo i mak zamesiti u mekano testo. Namastiti pleh pa sipati testo u njega i peci na umerenoj temperaturi. Peceno testo malo prohladiti pa preliti glazurom Skuvati sirup od vode i secera, dodati cokoladu i sve dobro izmesati. Dodati ulje promesati da se masa izjednaci i vrucim prelivati peceno testo a nozem razmazati po celoj povrsini. Ostaviti kolac da se ohladi pa kad se glazura potpuno stegne seci kolac na stanglice.