SOCNE SNICLE IZ RERNE

Potrebni sastojci:

500g svinjskog buta (moze i teleci but);
2dl piva;
2dl paradajz soka;
2dl mleka;
3-4 cena belog luka;
1 kasika seckanog persuna;
So;
Mleveni biber;
Brasno.

Priprema:

Meso iseci na snicle, izlupati, posuti sa malo soli i mlevenim biberom. Svaku sniclu uvaljati u brasno sa jedne i druge strane i poredjati u posudu za pecenje prethodno podmazanu uljem.
U posudu pomesati pivo, paradajz sok, mleko, beli luk potisnut na spravi za beli luk, 1 kasiku seckanog persuna, so, mleveni biber.
Snicle preliti sosom, pokriti sa alu-folijom izbusenom cackalicom i peci na 200 stepeni 30 minuta, skinuti foliju i peci jos 30 minuta.
Sluziti toplo uz kuvani krompir.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI