TESLINE SPARGLE SA HOLANDEZ SOSOM

 Koristiti krunice spargli, prekriti ih papirom od spargli, preliti sa malo holandez sosa i snegom od parmezana.

Parmezan sneg:
1/4 lista zelatina;
500ml vode;
250g parmezana (sveze rendanog);
Kasicica soli;
Biber;
200ml limunovog soka.

Pustiti vodu da prokljuca, a u medjuvremenu potopiti zelatin u hladnu vodu da se opusti pet minuta. U kipucu vodu dodati parmezan, so, biber i zelatin i sve to ispasirati i dodati zacine po potrebi. Napuniti u case, zalediti i zatim napraviti sneg.

Holandez sos:

2 zumanca;
150g putera;
60ml belog vina;
Sok od limuna;
So;
Biber;
Muskatni orascic.
Puter rastopiti na tihoj vatri i ostaviti da bude mlak. Zumanca umutiti penasto na pari. Dodavati uz stalno mesanje , belo vino i rastopljeni puter pazeci da se ne odvoji mast od putera. Zatim dodati sok od limuna i zacine.

Za papir od spargli:

500ml soka od spargli;
5g agara (agar se moze kupiti u specijalizovanim bioprodavnicama kao i u prodavnicama zdrave hrane).

Mesati agar u hladnom soku od spargli dovesti do kljucanja i mesati do zeljene gustine. Kada se gelifikovani sok od spargle ohladi, formirati listice i servirati.


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI