PALACINKE U VINSKOM SATOU

Potrebni sastojci:

2 jajeta;
4 zumanceta;
150g brasna;
1dl ulja;
100g mlevenih oraha;
1dl belog vina;
1,5dl kisele vode;
1/4 kasicice soli;
150g secera;
Vanilin secer.

Priprema:

Razbiti dva cela jajeta, dodati so, brasno i kiselu vodu pa umutiti testo za palacinke. Ispeci palacinke u namascenom tiganju i ostaviti ih na umereno toplo mesto.
Umutiti zumanca sa 50g secera, a vino prokuvati sa 50g secera. Umucena zumanca staviti na paru da se uz dalje mucenje kuvaju. Postepeno dolivati vino, stalno mutiti dok masa ne postane penasta, pa skloniti sa sporeta. 
Orahe pomesati sa 50g secera i vanilin secerom pa svaku palacinku posuti ovom mesavinom i uviti. 
Poredjati palacinke i preliti pripremljenim satoom. 
Posluziti tople.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI