ISLER - KROFNE

Potrebni sastojci:

Za kolacice:
210g maslaca;
100g secera;
100g mlevenih oraha;
100g mlevenih lesnika;
210g brasna.

Za nadev:

2 jajeta;
140g secera;
140g maslaca;
3 stangle rendane cokolade;
1 kasika ruma.

Za preliv:

20g maslaca;
4 kasike mleka;
150g prah šećera;
5 stangli cokolade.

Priprema:

Umutiti maslac, dodati secer, orahe, lesnike i brasno. Zamesiti ujednaceno testo, rastanjiti ga na dasci za mesenje i vaditi casom kolacice. Stavljati ih u namascen pleh ili oblozen papirom za pecenje i peci. 
Zumanca umutiti sa secerom, dodati umuceni maslac, rendanu cokoladu, rum i sneg od belanaca. Sve dobro umutiti i premazivati dobijenim nadevom ohladjene kolace pa ih spajati.
Razmeksati cokoladu na pari sa secerom u prahu, dodati mleko i maslac pa sve dobro umutiti. Svaki spojeni kolac zamociti u ovaj preliv i ostaviti da se osusi.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI