DZOZEFINA TORTA
Potrebni sastojci:
500g piskota;
125g maslaca;
140g prah secera;
2 kesice vanilin secera;
2 case kisele pavlake;
140g obarenih mlevenih badema;
2 kasike ruma;
50g usecerenog voca ili zele bombona;
1 solja mleka;
Priprema:
Umutiti penasto maslac sa secerom u prahu, vanilin secerom i zumancetom. Dodati pavlaku, rum i bademe, pa sve dobro izmesati.
Obloziti posudu ili kalup za tortu aluminijumskom folijom. Natapati piskote u mleko i slagati na dno kalupa, premazati nadevom i opet redjati piskote sve dok se ne utrose i piskote i nadev.
Gornju povrsinu torte premazati nadevom, ostaviti u frizider da se stegne.
Celu tortu premazati slagom, ukrasiti zele bombonama ili usecerenim vocem.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!