DZOZEFINA TORTA

Potrebni sastojci:

500g piskota;
125g maslaca;
140g prah secera;
2 kesice vanilin secera;
2 case kisele pavlake;
140g obarenih mlevenih badema;
2 kasike ruma;
50g usecerenog voca ili zele bombona;
1 solja mleka;
200g slaga.

Priprema:

Umutiti penasto maslac sa secerom u prahu, vanilin secerom i zumancetom. Dodati pavlaku, rum i bademe, pa sve dobro izmesati.
Obloziti posudu ili kalup za tortu aluminijumskom folijom. Natapati piskote u mleko i slagati na dno kalupa, premazati nadevom i opet redjati piskote sve dok se ne utrose i piskote i nadev.
Gornju povrsinu torte premazati nadevom, ostaviti u frizider da se stegne.
Celu tortu premazati slagom, ukrasiti zele bombonama ili usecerenim vocem.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI