PERKELT
Potrebni sastojci:
1kg teleceg mesa od grudi;
3 glavice crnog luka;
1 paradajz;
2 ljute papricice;
1dl vode;
300g brasna;
So;
Biber;
Mlevena paprika.
Priprema:
Ovaj poznati paprikas koji nosi naziv perkelt priprema se sa domacim rezancima ako se zeli dobar domaci ukus ovog jela.
Meso iseci na manje komade dodati sitno iseckan luk i dinstati na ulju dok meso ne omekne. Zatim dodati so, biber, mlevenu papriku, ljute papricice i toliko vode da meso ogrezne u njoj. Kuvati na umerenoj temperaturi dok meso sasvim ne omekne pa dodati oljusten i iseckan paradajz i kuvati dalje. U toku kuvanja mesa napraviti rezance. Zamesiti testo od jaja, vode i brasna, dobro ga izraditi i razvuci koru debljine 2mm. Koru prosusiti i iseci na rezance. Rezance spustiti u vrelu vodu i kuvati. Gotove procediti, preliti hladnom vodom i opet ocediti. Na vecu ciniju prvo staviti rezance, pa preko njih preliti paprikas. Sluziti dok je toplo.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!