PERKELT

Potrebni sastojci:

1kg teleceg mesa od grudi;
3 glavice crnog luka;
1 paradajz;
2 ljute papricice;
1dl vode;
300g brasna;
So;
Biber;
Mlevena paprika.

Priprema:

Ovaj poznati paprikas koji nosi naziv perkelt priprema se sa domacim rezancima ako se zeli dobar domaci ukus ovog jela.
Meso iseci na manje komade dodati sitno iseckan luk i dinstati na ulju dok meso ne omekne. Zatim dodati so, biber, mlevenu papriku, ljute papricice i toliko vode da meso ogrezne u njoj. Kuvati na umerenoj temperaturi dok meso sasvim ne omekne pa dodati oljusten i iseckan paradajz i kuvati dalje. U toku kuvanja mesa napraviti rezance. Zamesiti testo od jaja, vode i brasna, dobro ga izraditi i razvuci koru debljine 2mm. Koru prosusiti i iseci na rezance. Rezance spustiti u vrelu vodu i kuvati. Gotove procediti, preliti hladnom vodom i opet ocediti. Na vecu ciniju prvo staviti rezance, pa preko njih preliti paprikas. Sluziti dok je toplo.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI