PALACINKE SA PILETINOM

Potrebni sastojci:

1kg pileceg mesa bez kostiju;
1 glavica crnog luka;
1 paradajz;
1 casa kisele pavlake;
Malo kackavalja;
So;
Biber;
Mlevena paprika;
Persunov list.

Priprema:

Prvo isprziti palacinke. Umutiti mikserom testo od jaja, mleka i brasna, pa prziti jednu po jednu palacinku na tiganju koji treba samo preliti uljem i odmah izruciti. Przene palacinke stavljati na tanjir. Napraviti gulas. Iseckati meso na sitne komade, pa ga dinstati sa lukom uz povremeno dolivanje vode.
Kad meso omekne dodati mlevenu papriku, so, biber pa preliti vodom da sve ogrezne. Kratko vreme jos kuvati, pa iz gotovog gulasa izvaditi meso i samleti na masini za meso i polovinu pavlake, pa izmesati. Tom masom nadevati palacinke i redjati u vatrostalnu posudu i odozgo posuti rendanim kackavaljem i ostatkom pavlake.
Na kraju preliti drugim delom gulasa i staviti u zagrejanu rernu i peci oko 30 minuta na 180-200 stepeni u zavisnosti od rerne.


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI