PECENA CURKA
Potrebni sastojci:
1 curka;
100g slanine;
So.
Priprema:
Curka je pogodna za pecenje kad je mlada, starija curka se dinsta. Iz curecih bataka obavezno izvuci zile jer ce meso biti neupotrebljivo. Posoliti curku spolja i iznutra, obloziti je tankim reznjevima slanine uvezanim koncem da se drze uz meso. I u unutrasnjost curke staviti nekoliko reznjeva slanine pa otvor zasiti.
Peci curku u rerni na umereno zagrejanoj temperaturi oko 2-3 sata.
Pecenu malo prohladiti, iseci na komade i sluziti uz povrce i salatu.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!