AMERICKA PITA

Poslednjih par godina sok od aronije je postao veoma trazen. Odlicno se bori protiv bakterija i virusa, jaca imuni sistem, poboljsava cirkulaciju krvi, jaca krvne sudove, sprecava i pojavu dijabetesa. Uspesno se koristi u borbi protiv raka debelog creva, sprecava ostecenje ociju. Aronija pomaze pri regulisanju telesne tezine, sprecava stvaranje viska masnoca oko stomaka, ima visok sadrzaj vitamina C.
Ja ovoga puta necu pisati kako se pravi sok od aronije, vec o jednoj poslastici sa bobicama aronije. Veoma je ukusno, nama se dopalo. Ukoliko se i vama svidi mozete ostaviti vas komentar.

Potrebni sastojci:

500g brasna;
5 supenih kasika secera;
10 supenih kasika hladne vode;
1 prasak za pecivo;
250g margarina;
1 vanilin secer.
FIL:
500g aronije;
200g secera;
500ml vode.

Priprema:

Staviti vodu i secer da provri, zatim dodati aroniju i kuvati na tihoj vatri. Za to vreme spojiti sve od navedenih sastojaka za koru osim brasna, brasno postepeno dodavati (margarin mora biti sobne temperature). 
Testo podeliti u dve jufke. Prvu jufku razviti i staviti na dno pleha oblozenog papirom za pecenje. Procediti aroniju i ravnomerno ih poredjati na donju koru. Drugu jufku razviti i iseci na trake, postaviti ih preko fila.
Peci na 200 stepeni nekih 30-45 minuta dok ne porumeni. Odozgo mozete posuti prah secer.


Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI