POSNA CORBA OD PASULJA
Potrebni sastojci:
300g zutog pasulja;
2 sargarepe;
1 koren persuna;
Pola korena celera;
1 kasika brasna;
3 glavice crnog luka;
5 cena belog luka;
Malo aleve paprike;
2 kasike sirceta;
Biber;
So.
Priprema:
Pasulj ocistiti i staviti u hladnu vodu da se kuva. Sargarepu, koren celera i persuna ocistiti i staviti u posebnu posudu i kuvati u posoljenoj vodi. Nakon 15 minuta ocediti vodu u kojoj se kuvao pasulj pa naliti novom vrelom vodom. Kuvano povrce ocediti, a pasulj kada je gotov takodje ocediti, pa mu dodati vodu u kojoj je kuvano povrce, posoliti i ostaviti da kuva. Crni i beli luk ocistiti, iseckati i dobro stucati u drvenom avanu. U posebnu posudu sipati sirce, dodati brasno, stucani luk i tucanu crvenu papriku, pa sve dobro umutiti. Sipati umucenu nesavinu u pasulj koji vri, doliti vode ako treba i kuvati jos pola sata. Po zelji na kraju mozete staviti malo persuna.
Коментари
Постави коментар
Vaše mišljenje mi je važno!
Dragi čitaoci,
Želim da čujem vaše utiske! Molim vas da popunite obrazac ispod i podelite svoje mišljenje, sugestije ili predloge. Vaši komentari mi pomažu da sadržaj bude još bolji.
Hvala što ste ovde i što učestvujete!