POSNA CORBA OD PASULJA

Potrebni sastojci:

300g zutog pasulja;
2 sargarepe;
1 koren persuna;
Pola korena celera;
1 kasika brasna;
3 glavice crnog luka;
5 cena belog luka;
Malo aleve paprike;
2 kasike sirceta;
Biber;
So.

Priprema:

Pasulj ocistiti i staviti u hladnu vodu da se kuva. Sargarepu, koren celera i persuna ocistiti i staviti u posebnu posudu i kuvati u posoljenoj vodi. Nakon 15 minuta ocediti vodu u kojoj se kuvao pasulj pa naliti novom vrelom vodom. Kuvano povrce ocediti, a pasulj kada je gotov takodje ocediti, pa mu dodati vodu u kojoj je kuvano povrce, posoliti i ostaviti da kuva. Crni i beli luk ocistiti, iseckati i dobro stucati u drvenom avanu. U posebnu posudu sipati sirce, dodati brasno, stucani luk i tucanu crvenu papriku, pa sve dobro umutiti. Sipati umucenu nesavinu u pasulj koji vri, doliti vode ako treba i kuvati jos pola sata. Po zelji na kraju mozete staviti malo persuna.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI