Постови

STANGLICE SA MAKOM

Слика
Potrebni sastojci: Za testo: 3 case secera (200ml); 3 case mleka; 1,5 casa ulja; 4,5 case brasna; 1 prasak za pecivo; 300g mlevenog maka. Za preliv: 9 kasika secera; 9 kasika vode; 6 stangli cokolade; 4 kasike ulja. Priprema: Secer, mleko, ulje, brasno, prasak za pecivo i mak zamesiti u mekano testo. Namastiti pleh pa sipati testo u njega i peci na umerenoj temperaturi. Peceno testo malo prohladiti pa preliti glazurom  Skuvati sirup od vode i secera, dodati cokoladu i sve dobro izmesati. Dodati ulje promesati da se masa izjednaci i vrucim prelivati peceno testo a nozem razmazati po celoj povrsini. Ostaviti kolac da se ohladi pa kad se glazura potpuno stegne seci kolac na stanglice.

SMUCINE PUSLICE

Слика
  Potrebni sastojci: 4 belanceta; 150g secera; 100g seckanih oraha; 50g sitno seckanih smokava. Priprema: Umutiti na pari belanca i secer.  Kad se masa zgusne dodati orahe i smokve pa sve dobro izmesati. U namascen i brasnom posut pleh redjati puslice kasicicom. Peci na umerenoj temperaturi. Puslice susiti u rerni oko 30-40 minuta, paziti da ne izgore.

SOCNE SNICLE IZ RERNE

Слика
Potrebni sastojci: 500g svinjskog buta (moze i teleci but); 2dl piva; 2dl paradajz soka; 2dl mleka; 3-4 cena belog luka; 1 kasika seckanog persuna; So; Mleveni biber; Brasno. Priprema: Meso iseci na snicle, izlupati, posuti sa malo soli i mlevenim biberom. Svaku sniclu uvaljati u brasno sa jedne i druge strane i poredjati u posudu za pecenje prethodno podmazanu uljem. U posudu pomesati pivo, paradajz sok, mleko, beli luk potisnut na spravi za beli luk, 1 kasiku seckanog persuna, so, mleveni biber. Snicle preliti sosom, pokriti sa alu-folijom izbusenom cackalicom i peci na 200 stepeni 30 minuta, skinuti foliju i peci jos 30 minuta. Sluziti toplo uz kuvani krompir.