Постови

POHOVANE LIGNJE

Слика
Potrebni sastojci: 2dl.mleka; 200g brasna; 2 zumanceta; So; Biber; Vegeta; 2 cena belog luka sitno iseckanog; Malo seckanog persunovog lista; 1dl piva; Pena od 2 belanceta; Lignje. Priprema: Sve sastojke izmesati. Lignje prvo uvajati u brasno, pa u masu i.pohovati.u vrelom ulju ne duze od 10 minuta. 

MEDENA RUSEVINA

Слика
Potrebni sastojci: Za kore: 10 belanaca; 10 kasika secera. Za fil: 10 zumanaca; 10 kasika secera; 1 puding od vanile; 1 esencija od vanile; 8dl mleka; 500g slaga. Za dekoraciju: 200g cokolade za kuvanje i jagode po zelji. Priprema: Belanca umutiti u cvrst sneg pa postepeno dodavati kasiku po kasiku secera. Masu sipati u kesu za ukrasavanje ili na obicnoj kesici staviti vrh sprica i napuniti je.   Na pek papiru u plehu od rerne praviti krugove od najmanjeg pa do zeljene velicine kore. Tako praviti cetiri kore. Susiti ih u rerni na 12 stepeni oko sat vremena. Slobodno staviti dva pleha u rernu i susiti sa strujanjem vazduha (cija ga rerna ima). Fil: Kuvati zumanca na pari sa 10 kasika secera. Kada se jaja zgusnu, dodati prethodno pomesan puding sa malo.mleka, dodati ostalo mleko, ukupno 3dl. U gotov fil sipati esenciju od vanile. Slag umutiti sa 5dl mleka i staviti secera po zelji. Kore pazljivo.skinuti sa papira, ako se i polome spojiti ih. Preko kore fil od vanile naneti sp

FRITTATA

Слика
Potrebni sastojci: 700g blitve; 6 jaja; 2 male kasike krema; 1/3 solje izrendanog sira; 1/4 solje iseckanih.maslina; So; Biber; 2 male kasike maslaca; Mala kasika maslinovog ulja; Mala glavica iseckanog luka; 1 cesanj iseckanog belog luka; 1/4 solje iseckanog persuna; Mala kasika majcine dusice. Priprema: Na laganoj vatri skuvati blitvu. Kuvanu blitvu  staviti u hladnu vodu. Dobro je ocediti i iseckati. U vecoj ciniji umutiti jaja. U umucena jaja dodati krem, sir, masline, so, biber i iseckanu blitvu. Na laganoj vatri u tiganju dinstati luk na maslacu i ulju 3-4 minuta. Zatim dodati beli luk. Na izdinstani luk dodati umucenu smesu od jaja. Voditi racuna da smesa ne izgori. Sa strane omleta drvenom kasikom pomalo podizati omlet. Prevrnuti peceni omlet sa gornje strane na tanjir iste velicine. Tiganj posuti sa malo persuna i majcine dusice i nepeceni deo omleta vratiti ponovo u tiganj. Peci 4-5 minuta. Ispeceni omlet posuti sa ostatkom persuna i majcine dusice.