Постови

LOVACKE SNICLE U SOSU OD PARADAJZA

Слика
Potrebni sastojci: 1kg junecih ili svinjskih snicli; 6 cena belog luka; 1/2l paradajza za kuvanje; 1 kasicica secera; 1 kisela pavlaka; 1 kasika brasna; Ulje; So; Biber; Persun.  Priprema: Cekicem za meso izlupajte snicle, poprskajte ih sa malo ulja, posolite i  pobiberite.  Snicle przite na ulju u  zagrejanom tiganju da porumene sa obe strane. Izvadite ih i poredjajte u posudu u kojoj cete zapeci lovacke snicle.   Iseckajte sitno beli luk, pa proprzite u ulju u kojem ste pripremali snicle, dodajte paradajz sos, malo secera i kiselu pavlaku, kuvati dok se ne zgusne. Ukoliko nije dovoljno gusto dodajte jednu kasiku brasna.  Sos prelijte preko snicli i  pospite persunom.  Poklopite i pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata. Posle pola sata otklopite i  pecite jos dvadesetak minuta. Sluzite uz krompir pire, salatu...

SATARAS

Слика
Potrebni sastojci: 2 pakovanja Frikom mesavine  za sataras; Ulje; 6 jaja; So. Priprema: U veci tiganj ili serpu sipajte ulje pa dodajte mesavinu za sataras.  Kuvajte oko 25 minuta na srednjoj temperaturi.  Kada povrce omeksa i  jedan deo vode ispari, dodajte so (po ukusu) i umucena jaja. Ostavite da se kuva jos oko desetak minuta dok se masa ne poveze. 

POGACA

Слика
Potrebni sastojci: 700g brasna; 1 kasika soli; 1 kasika secera; 10g suvog kvasca; 400ml mleka; 50ml ulja + 2 kasike; 1 belance; Semenke po zelji. Priprema: U posudu u kojoj cete mesiti testo sipajte toplo mleko, dodajte secer i  kvasac pa promesajte. Sacekajte oko 5 minuta da kvasac nadodje. Zatim dodajte polovinu mere brasna i  dobro izradite varjacom tako da nema grudvice, dodajte i  ostalo brasno, so i  50ml ulja pa umesite glatko testo. Na kraju testo nauljajte sa dve kasike ulja i  ostavite na toplom mestu oko sat vremena da se testo udvostruci.  Kada je testo naraslo premesite ga.  Oblik pravite po zelji.  Tepsiju u kojoj cete peci pogacu  nauljajte ili stavite papir za pecenje. Stavite testo, odozgo premazite umucenim belancetom i  pospite semenkama.   Ostavite tako da odstoji 20 minuta, ukljucite rernu da se zagreje na 200 stepeni.  Testo stavite da se pece dok lepo ne porumeni. Pecite oko 25-30 minuta zavisno od rerne.  Pecenu pogacu jos dok je vrela premazite tank