PITA SA MESOM
Potrebni sastojci: 1/2kg kora za pitu; 1/2kg mesanog mlevenog mesa; 1 veca glavica crnog luka; 100ml ulja; 1 kasika zacina; 1/2 kasicice soli; 1/2 kasicice bibera; 1 kasika persunovog lista; 200ml jogurta; 4 jaja; 400ml vode. Priprema: Iseckajte sitno crni luk, dodajte ulje i 4-5 kasika vode pa luk prodinstajte i malo proprzite da dobije staklastu boju. Dodajte meso i polovinu vode (200ml) pa sve zajedno prodinstajte dok voda ne ispari. Dodajte zacin, biber i persunov list. Pripremite preliv: Umutite jaja sa pola kasicice soli, dodajte jogurt i ostatak vode. Podmazite pleh, stavite na dno tri kore , pa preko trece stavite svuda po malo mesa. Redjajte tako dok se sve kore ne utrose. Isecite pitu pa je prelijte umucenim prelivom. Pecite pitu na 200 stepeni oko 30-40 minuta . Pecenu pitu premazite mesavinom od 2 kasike ulja i 2 kasike vode. Pitu posluzite uz jogurt ili kiselo mleko.