Постови

SOCNA PILETINA SA KROMPIROM IZ RERNE

Слика
Potrebni sastojci: 1kg krompira; 4 kom.pilecih bataka i karabataka; 2 sargarepe; 2 glavice crnog ili crvenog luka; 1 kasika vegete; 1 kasicica soli; 1 kasicica crvene paprike; 1 kasicica bibera; Ulje. Priprema: Krompir, sargarepu i luk oljustite. Vece krompire isecite na 4 dela, manje prepolovite. Sve secite na vece komade.  Pomesajte so, biber, vegetu i crvenu papriku.  Zacinite krompir i meso pa sve izmesajte, da se lepo zacini celi krompir i piletina. Dodajte malo ulja. Rasporedite po tepsiji.  Naspite 1 casu vode. Pokrijte celu tepsiju papirom, pa folijom, papir zadrzava sve sokove i sve mirise dok se kuva. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.  Posle 20 minuta skinite foliju i papir, samo pazite da se ne opecete,  vruce je.  Prelijte sa jos malo ulja i vratite u rernu da porumeni.  Krompir je lep i  socan, fantasticnog mirisa.

CHEESECAKE ORANGE

Слика
Potrebni sastojci: 5 pomorandzi; 500ml slatke pavlake; 400g sitnog sira Moja kravica, moze i neki drugi; 250g secera u prahu; 300g mlevene plazme; 1 casa soka od pomorandze; 180g margarina; 6 supenih kasika secera; 1 kesica kremfixa; 2 kesice vanilin secera; 3 kesice zelatina.  Priprema: Iscedite pomorandze i prokuvajte, ukoliko su kisele dodajte nekoliko kasika secera.  Za to vreme istopite margarin, pa dodajte mlevenu plazmu i casu soka od pomorandze.   Mutite dok se ne dobije zeljena smesa. Smesa treba da bude rastresita, zatim prstima utisnuti u kalup. Kada je voce gotovo stavite jednu kesicu zelatina (sa 4 kasike vode i ostaviti da nabubri,  kada nabubri rastopiti malo i ostaviti da se ohladi).  Dok se voce hladi, umutite slatku pavlaku sa jednom kesicom kremfixa,  zatim dodajte sir, 1 vanilin secer i 250g secera u prahu. Sve to kada ste umutili ostavite 10 minuta 2 kesice zelatina sa 8 kasika vode da nabubri i kada nabubri staviti malo da se ra

SALATA OD KUKURUZA

Слика
Pocela je sezona slava, osim sarmi, pecenja, obicno se spremaju i razna predjela. Evo jednog recepta za predjelo, odnosno salatu koja se odlicno kombinuje sa mesom, a i moze se jesti samostalno kao predjelo. Vrlo je jednostavna i brzo se sprema.  Potrebni sastojci: 500g kukuruza secerca; 200g kisele pavlake; 100g majoneza; So po ukusu; Mirodjija; Sok od pola limuna; 1 glavica crnog luka; Persun za dekoraciju. Priprema: Kukuruz secerac  obarite, iscedite i operite hladnom vodom.  Kada ste to uradili prebacite ga u vecu posudu. Crni luk iseckajte sitno kao i mirodjiju, zatim ih dodajte u kukuruz. Dodajte pavlaku, majonez i  sve zajedno izmesajte. Dodajte so po ukusu i  limunov sok, pa sve sjedinite. Salatu ostavite sat vremena u frizideru. Kada je izvadite dekorisite je persunom.