Постови

PUZICI SA SIROM

Слика
Ne znam sta mi je u zadnje vreme, uhvatilo me neko ludilo pa cesto  nesto mesim, inace moram vam priznati da nisam bas nesto volela a i nije mi uspevalo. Verovatno vremenom sam naucila i sada rekoh suprugu mogu da otvorim pekaru. Salim se naravno. Danas vam donosim recept za Puzice sa sirom, testo je univerzalno pa ih mozete praviti i slatke, ili nekim drugim nadevom po zelji. Potrebni sastojci: 600-650g brasna; 1 kvasac svez a moze i suvi; 200ml toplog mleka; 1 kasicica secera; 2 kasicice soli; 100ml ulja; 100ml vode; 1 jaje i 1 belance. Fil: 300-400g sira; 1-2 kasike kisele pavlake; 1 jaje. Za premazivanje: 1 zumance; 3 kasike ulja; Susam za posipanje.  Priprema: Stavite kvasac u ciniju prelijte toplim mlekom, dodajte kasicicu secera i jednu kasiku brasna,  sve promesajte da se kvasac rastopi ostavite da nadodje 10-15 minuta.  Nakon toga dodajte vodu, ulje, jedno jaje i jedno belance postepeno dodajte brasno i u medjuvremenu dodajte so.  Umesite glatko testo i

BORANIJA BEZ MESA

Слика
Potrebni sastojci: 1kg boranije; 1 veca glavica crnog luka; 1 ravna kasika aleve paprike; 1,5 kasika brasna; 3-4 cena belog luka; Ulje; Zacini po ukusu. Priprema: Boraniju ocistite, isecite i operite ukoliko koristite svezu,  a ukoliko koristite zamrznuto nije potrebno  sve ovo.  Iseckajte crni luk, pa ga proprzite malo na ulju da dobije staklastu boju,  zatim dodajte boraniju,  nalijte vode toliko da prekrije boraniju. Kuvajte dok ne omeksa, ukoliko je potrebno dolivajte pomalo vode.  Kada je boranija mekana dodajte alevu papriku i sitno seckani beli luk, posolite i kuvajte jos malo. Nakon toga razmutite 1,5 kasiku brasna sa malo vode, sipajte u boraniju,  promesajte i zacinite po ukusu. Kuvajte jos desetak minuta i to je to.  

FASIRANE SNICLE U LEPINJAMA

Слика
Potrebni sastojci za fasirane snicle: 1/2kg mesanog mlevenog mesa; Vece parce hleba (natopljeno u mleku ili vodi); 1 glavica crnog luka; Malo persuna; 2 kasicice vegete; 50ml kisele vode; 1 kasicica praska za pecivo ili sode bikarbone; Malo bibera. Priprema: Crni luk nerendajte ili sitno iseckajte pa pomesajte sa mlevenim mesom, persunom, zacinom, hlebom, kiselom vodom, praskom za pecivo i biberom. Dobro umesite da se svi sastojci sjedine.   Podelite na 4 loptice i ostavite u frizider na 3 sata. Snicle rastanjite izmedju dva sloja papira za pecenje.   Przite ih kratko na ulju sa jedne i druge strane. Potrebni sastojci za lepinje: 1 casa jogurta; 10 kasicica secera; 2 jaja; 2 kasicice suvog kvasca; 3,5 solje brasna; 3 kasike ulja; 1 kasika sirceta.  Priprema: U posudi pomesajte jogurt, kasicicu secera, suvi kvasac i 4 kasike brasna.  Dobro zamesite, pokrijte i ostavite da odmori 15 minuta. Zatim u smesu dodajte preostali secer,  so i jaja. Dobro promesajte,  pa dodajte prosejano brasno,