MAKARONI SA CETIRI VRSTE SIRA
Potrebni sastojci: 400g makarona; 1 solja mocarela narendanog sira; 1/2 solje narendanog cedar sira; 1/2 solje narendanog parmezana; 1/2 solje narendanog gauda sira; 2 solje mleka; 2 kasike putera; 2 kasike brasna; So i biber po ukusu; Prstohvat muskatnog orascica (opciono). Priprema: Skuvajte makarone prema uputstvu na pakovanju u posoljenoj vodi. Ocedite ih. U velikoj serpi rastopite puter na srednje jakoj vatri. Dodajte brasno i mesajte dok ne dobijete glatku smesu. Postepeno dodajte mleko, neprestano mesajuci kako se ne bi stvorile grudvice. Kuvajte dok se smesa ne zgusne. Dodajte narendane vrste sira u smesu, ostavljajuci malo za posipanje na kraju. Mesajte dok se svi sirevi ne otope. Dodajte so, biber i muskatni orascic po ukusu. Mesajte dok ne dobijete kremastu masu. Umesajte skuvane makarone u sos, osiguravajuci da su ravnomerno prekrivene sosom. Pospite preostalim sirom po vrhu. Stavite serpu u prethodno zagrejanu rernu na 180