MAKARONI SA CETIRI VRSTE SIRA
Potrebni sastojci:
400g makarona;
1 solja mocarela narendanog sira;
1/2 solje narendanog cedar sira;
1/2 solje narendanog parmezana;
1/2 solje narendanog gauda sira;
2 solje mleka;
2 kasike putera;
2 kasike brasna;
So i biber po ukusu;
Prstohvat muskatnog orascica (opciono).
Priprema:
Skuvajte makarone prema uputstvu na pakovanju u posoljenoj vodi. Ocedite ih.
U velikoj serpi rastopite puter na srednje jakoj vatri. Dodajte brasno i mesajte dok ne dobijete glatku smesu.
Postepeno dodajte mleko, neprestano mesajuci kako se ne bi stvorile grudvice.
Kuvajte dok se smesa ne zgusne.
Dodajte narendane vrste sira u smesu, ostavljajuci malo za posipanje na kraju. Mesajte dok se svi sirevi ne otope.
Dodajte so, biber i muskatni orascic po ukusu. Mesajte dok ne dobijete kremastu masu.
Umesajte skuvane makarone u sos, osiguravajuci da su ravnomerno prekrivene sosom. Pospite preostalim sirom po vrhu.
Stavite serpu u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 15-20 minuta.
Posluzite toplo i uzivajte u bogatim ukusima cetiri vrste sira.
Ovaj recept pruza ukusno i zadovoljavajuce jelo koje ce oduseviti ljubitelje sira.
Uzivajte u bogatstvu razlicitih aroma!
Коментари
Постави коментар
Ostavite komentar ukoliko vam se dopao neki recept.