MAKARONI SA CETIRI VRSTE SIRA

Potrebni sastojci:

400g makarona;
1 solja mocarela narendanog sira;
1/2 solje narendanog cedar sira;
1/2 solje narendanog parmezana;
1/2 solje narendanog gauda sira;
2 solje mleka;
2 kasike putera;
2 kasike brasna;
So i biber po ukusu;
Prstohvat muskatnog orascica (opciono).

Priprema:

Skuvajte makarone prema uputstvu na pakovanju u posoljenoj vodi. Ocedite ih.
U velikoj serpi rastopite puter na srednje jakoj vatri. Dodajte brasno i mesajte dok ne dobijete glatku smesu.

Postepeno dodajte mleko, neprestano mesajuci kako se ne bi stvorile grudvice.
Kuvajte dok se smesa ne zgusne.
Dodajte narendane vrste sira u smesu, ostavljajuci malo za posipanje na kraju. Mesajte dok se svi sirevi ne otope. 

Dodajte so, biber i muskatni orascic po ukusu. Mesajte dok ne dobijete kremastu masu.  
Umesajte skuvane makarone u sos, osiguravajuci da su ravnomerno prekrivene sosom. Pospite preostalim sirom po vrhu.

Stavite serpu u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 15-20 minuta.
Posluzite toplo i uzivajte u bogatim ukusima cetiri vrste sira.
Ovaj recept pruza ukusno i zadovoljavajuce jelo koje ce oduseviti ljubitelje sira.

Uzivajte u bogatstvu razlicitih aroma!

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI