PASTETA OD SARDINA

Potrebni sastojci:

1 limenka sardina u maslinovom ulju;
1/4 solje kisele pavlake;
1 kasika majoneza;
Sok od pola limuna;
1 cen belog luka, sitno iseckan;
So i biber po ukusu;
Svezi persun za ukrasavanje;
Tostirani hleb za posluzivanje.

Priprema:

Stavite sardine zajedno sa svim maslinovim uljem iz limenke u blender;
Dodajte kiselu pavlaku, majonez, sok od limuna i sitno iseckan beli luk u blender. Blendirajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smesu.
Posolite i pobiberite po ukusu. Ako sardine vec sadrze soli, budite oprezni i sa dodatkom soli.
Ako zelite kremastiju teksturu, dodajte jos kisele pavlake ili malo maslinovog ulja. 

Prebacite pastetu u posudu za posluzivanje,  pospite sa iseckanim persunom i stavite u frizider da se ohladi barem 30 minuta pre posluzivanja. 
Servirajte pastetu na tostiranom hlebu i uzivajte!
Ova pasteta od sardina je brza, ukusna i moze posluziti kao aperitiv ili namaz za sendvice.  Sardine doprinose bogatom ukusu i pruzaju zdrave Omega-3 masne kiseline.

Uzivajte u jednostavnom receptu!

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI