Kad god bi Kaja pravila beli pirinač sa piletinom, cela kuća bi se ispunila toplinom i mirisima koji su obećavali savršen ručak. Njena tajna nije bila samo u savršenom balansu začina, već i u ljubavi koju je unosila u svaki zalogaj. Pirinač je uvek bio mekan, dok su komadi piletine bili sočni, zapečeni do zlatne boje. Taj jednostavan obrok postao je simbol utehe i porodične bliskosti. Svi za stolom su znali — kada mama Kaja kuva, to nije samo jelo, već pravi zagrljaj na tanjiru. Potrebni sastojci: 2 pileća bataka i karabataka ili pileće belo meso 2 velike ili 4 male šargarepe 1 glavica crnog luka 250g pirinča Lovorov list So, biber Začin Kari Ulje Priprema: Skuvajte supu od pilećih bataka i karabataka ili belog mesa, šargarepe, lovorovog lista i malo prepečene glavice crnog luka. Na ulju lagano propržite opran pirinač, pa dodajte supu povremeno mešajući. Kada pirinač omekša i supa bude već pri kraju, očistite meso od kostiju, šargarepe iseckajte po želji,