JOSOV PECENI KROMPIR

Potrebni sastojci:

1kg belog krompira;
1 veca glavica crnog luka;
50ml ulja;
Dimljena slanina (reznjevi);
1 kasicica aleve paprike;
So po ukusu;
Zacin po ukusu;
Biber;
1 kasicica majcine dusice;
Malo belog luka u prahu .

Priprema:

Crni luk iseckajte sitno ili na rebarca kako god, proprzite ga malo na ulju da dobije staklastu boju.  Krompir oljustite,  operite i isecite na kolutove. Zatim ga zacinite gore navedenim zacinima.

U vatrostalnu posudu ili neku drugu sipajte prvo uprzeni luk, preko poredjajte krompir, nalijte vode tako da poslednji red krompira bude iznad vode.
Odozgo poredjajte slaninu isecenu na komade debljine pola prsta.  Stavite krompir da se pece na 200 stepeni.

Nakon 20 minuta mozete da okrenete slaninu kako bi bila hrskava i sa druge strane. Kada voda bude potpuno isparila i krompir dobije zlatno-zutu boju a slanina postane hrskava izvadite krompir iz rerne i posluzite jelo uz salatu, hladno pivo ili belo vino.

Коментари

Популарни постови са овог блога

KIS SA SIROM I SUNKOM

SVINJSKI GULAS SA CRNIM VINOM

POSNI PASULJ NA VODI